Beweging

De meest gebruikte smoes om niet te sporten isĀ  dat mensen al snel geneigd zijn te roepen dat zij geen tijd hebben. Beweging is echter een belangrijk onderdeel van een gezond leven. Tijdens een consult zal ik je informeren over het belang van beweging en je adviezen geven hoe je beweging in je drukke leven kunt inpassen. Door kleine aanpassingen te doen, kun je al veel meer bewegen dan je je voor mogelijk hebt gehouden.

Topsporter zijn is een stap te ver
Je hoeft niet meteen topsporter te worden. Stap voor stap help ik je om ook dit onderdeel van een gezonde levensstijl aan te passen. Er zijn vele manieren om beweging als vast onderdeel van je leven te maken. Samen kunnen we bespreken welke mogelijkheden er zijn en wat jouw opties kunnen zijn.

Stofwisseling
Beweging is belangrijk omdat het zorgt dat de stofwisseling in gang wordt gezet en blijft. De stofwisseling zorgt ervoor dat de voedingsstoffen die je via je voeding binnenkrijgt worden omgezet in stoffen die je lichaam nodig heeft. Door te bewegen verlies je vetweefsel en krijg je meer spierweefsel. Ook in je spieren vindt stofwisseling plaats. In het vetweefsel vindt geen stofwisseling plaats. Bovendien is het verlies van vet ook gezonder voor je lichaam. Je gewicht wordt lager, je voelt je fitter, je wordt gezonder. En dat alles door te bewegen!

Hulp nodig?
Wil je meer weten waarom beweging belangrijk is? Of heb je hulp nodig bij het maken van een goed beweegplan in combinatie met een gezond voedingspatroon? Ik kan je hier uiteraard bij helpen!

Comments are closed.