Voeding en de menopauze

De overgang
Iedere vrouw krijgt er vroeger of later mee te maken; de overgang. Wanneer iemand in de overgang komt, verschilt van vrouw tot vrouw. Sommige vrouwen komen vervroegd in de overgang, andere vrouwen later; vaak ook later door het gebruik van de pil en de spiraal. De overgangsklachten zijn voor een deel voor iedere vrouw gelijk; de ene heeft er echter meer last van dan de andere vrouw. Sommige klachten komen niet bij iedere vrouw voor. Feit is wel dat je er vroeg of laat mee te maken krijgt.

Overgangsklachten
Ieder jaar zijn 1,2 miljoen vrouwen in de overgang. Ongeveer 80% van hen heeft last van overgangsklachten. Sommige vrouwen zelfs nog meer dan gemiddeld. De klachten zijn o.a. – buiten de welbekende opvliegers- nachtelijk zweten, hormonale disbalans, stemmingswisselingen. De periode dat je als vrouw in de overgang bent, verschilt ook. Dit ligt tussen de 4 en 10 jaar. Een behoorlijk lange tijd en het is zonde om daar niets aan te doen. Als je weet dat je met het aanpassen van je voeding en beweging de klachten behoorlijk kunt verminderen, is het vreemd dat niet meer vrouwen hierover advies inwinnen.

Voeding is belangrijk

Wist je dat je met je voeding een heleboel kunt doen om de klachten zo onder controle te houden/ krijgen dat je minder belemmerd wordt in je dagelijkse activiteiten? Als gewichtsconsulente ben ik gespecialiseerd in het maken van een voedingsadvies op maat voor vrouwen in de overgang. Of je nu net beginnende klachten hebt, of al langere tijd te maken hebt met de overgangsverschijnselen? Wil jij graag een persoonlijk advies gericht om je overgangsklachten te verminderen? Maak dan nu een afspraak.

Overgangsconsult
Speciaal voor vrouwen in de overgang kan Sana Vivendi een persoonlijke voedingsanalyse maken, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke klachten. Op basis van een door jou bijgehouden voedingsdagboek, waarbij je ook je klachten aangeeft, maak ik een analyse met tips en adviezen. Je kunt hiermee direct aan de slag. In een persoonlijk gesprek leg ik uit waarom de overgangsklachten ontstaan en wat de aanpassingen zijn die je wat betreft voeding en beweging kunt doen. De kosten van een speciaal overgangsconsult zijn €85,-.

Uiteraard kan het onderdeel overgang en voeding ook tijdens een begeleidingstraject aan de orde komen. Als je dit aangeeft, zullen we dit samen tijdens een van de consulten behandelen.

Comments are closed.