Werkwijze

Aangezien niet iedereen hetzelfde is, zijn er verschillende mogelijkheden waarbij ik je kan begeleiden. Met het geven van voedingsadvies tot het begeleiden bij afvallen om je doel te bereiken. Belangrijk om te weten is dat een gewichtsconsulente alleen gezonde mensen met een gewichtsprobleem mag begeleiden. Alle behandelingen beginnen met een kennismaking.

Kennismaking: (ong. 30 minuten)
Als eerste maak je gratis en vrijblijvend kennis met mij. In dit eerste gesprek leg ik je uit hoe we te werk zullen gaan. We bespreken je verwachtingen en doelen. Ook bespreken we de mogelijkheden van begeleiding, zodat je een goede keuze kunt maken. Belangrijk is ook jouw motivatie om je levensstijl aan te passen!

Eerste afspraak: (ong. 60 minuten)
Na een kennismakingsgesprek heb je je eerste afspraak. Tijdens de eerste afspraak zullen we uitgebreid bespreken wat je huidige voedingspatroon is, wat je doelen zijn en hoe je deze wilt bereiken. Verder zal ik je wegen en tevens je vetpercentage, je botmassa, je vochtmassa en spiermassa en basaal metabolisme vaststellen. Ook kan afgelezen worden waar het lichaamsvet zich bevindt (onder de huid of rondom de organen). Verder zullen we bespreken wat je streefgewicht is. Hierbij zal ik je adviseren over een voor jou realistisch gewicht. Bovendien bespreken we wat algemene dingen ten aanzien van de behandelwijze, voeding en beweging. Uiteraard is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Na afloop van deze afspraak vraag ik je om enkele dagen een eetdagboek bij te houden. Dit stuur je voorafgaand aan het volgende gesprek naar mij toe, zodat ik een voedingsanalyse kan doen.

Vervolggesprekken: (ong. 30 minuten)
Na het eerste gesprek heb je een paar dagen je eetpatroon bijgehouden door je voeding te noteren in een voedingsdagboek. Dit zullen we bespreken, nadat je het eerst aan mij hebt teruggestuurd. Ik kan je adviezen geven over je huidige voedingspatroon. Bovendien bespreken we de mogelijkheden om te gaan bewegen.

In de volgende vervolggesprekken zullen we kort bespreken hoe het gegaan is. Ben je tegen problemen aangelopen? Waar kan je extra hulp gebruiken? Verder zal ik je tijdens elk gesprek wegen om het gewichtsverloop bij te houden. Je wilt tenslotte je doel bereiken.

Voedingsanalyse en voedingsadvies: (ong. 60 minuten)
Je weet al wat gezond eten is, en wat hoort bij een gezond voedingspatroon. Je wilt echter weten of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, wat eventueel de verbeterpunten zijn. Tijdens de vrijblijvende kennismaking bespreken we je voedingspatroon aan de hand van een vragenlijst. Daarna houdt je gedurende een paar dagen een voedingsdagboek bij. Als je dit hebt teruggestuurd, bespreken we tijdens het vervolggesprek wat je zou kunnen aanpassen. Dit alles heeft tot doel je fitter en gezonder te voelen.

Tot slot plannen we een maand later (of zoveel eerder als je zelf wilt) een afsluitende afspraak in om te bespreken hoe het gaat met de adviezen die ik je gegeven heb.

Pakket Voedingsbegeleiding:
Je hebt de stap gezet om hulp te zoeken bij het bereiken van een voor jou gezond gewicht. Omdat je daarvoor wat meer tijd nodig hebt, kun je een pakket Voedingsbegeleiding afnemen. Dit bestaat uit:
-    Kennismakingsgesprek en uitgebreide intake
-    Bespreking van je huidige voedingspatroon en bespreken van quick wins
-    Wekelijks(mogelijkheid voor 5 of 10 weken) bespreken van de gang van zaken, wegen en meten en weekmenu’s
-    Afsluitende afspraak en korte evaluatie

Groepsvoorlichting/ begeleiding:
Soms is het werken aan een gezond voedingspatroon prettiger als je samen met anderen bent. Je kunt elkaar hierbij stimuleren en motiveren. We bespreken dan wekelijks een onderwerp waarmee je te maken krijgt in je proces naar een gezond gewicht. Door te werken in kleine groepen ontstaat een band tussen de deelnemers, die positief kan werken op de groep en op jou als persoon.

Een groepsvoorlichting/ begeleiding kan bestaan uit:
-    Eerste kennismaking met de coach en deelnemers
-    Doornemen van de te bespreken onderwerpen
-    Behandelen van een onderwerp per bijeenkomst
-    Aansluitend een oefening die thuis gedaan kan worden en aansluit bij de bijeenkomst
-    Afsluiting en korte evaluatie

Online voedingsanalyse en voedingsadvies:
Heb je momenteel zo weinig tijd om een afspraak in te plannen, maar wil je al wel een goede start maken richting het bereiken van een gezond gewicht en gezond voedingspatroon? Dan is een online voedingsanalyse en voedingsadvies geschikt voor jou.

Je ontvangt een eetdagboek met instructie. Dit vul je in voor een paar dagen, inclusief ten minste een weekenddag. Na ontvangst van je eetdagboek, ontvang je enkele dagen later een analyse van je huidige voedingspatroon, quick wins om je voedingspatroon aan te passen.

Deze vorm van online coaching kan in verschillende vormen bestaan:
-    Eenmalige online voedingsanalyse en voedingsadvies
-    Pakket van online voedingsanalyse en voedingsadvies en vijf weken begeleiding, inclusief het ontvangen van enkele weekmenu’s die passen bij jouw dagelijkse leven
- Je ontvangt hierbij ook wat interessante informatiefolders.

De tarieven voor de verschillende mogelijkheden kun je vinden op de pagina kosten voor een behandeling.

 

 

Comments are closed.